And so came the spring

22:34 30 Maj, 2020
Till slut kom äntligen den verkliga våren hit också! Och fort går det undan! Under den senaste veckan har allt börjat grönska även häruppe och temperaturerna har stigit ordentligt. Nu under helgen har vi dessutom en lovande prognos: 26-28 grader celsius! Underbart skönt efter denna låååånga, kalla vårvinter som varit! 
 
Vi har äntligen genomfört och slutförd projekt uteplats; det blev något vi kallar för "tattartrallen", hehe. Detta på grund av att vi båda är studenter och lever på ett studiebidrag (= no extra cash, like ever). Därför har vi med hjälp av grannar och vänner fått hjälp med material, idéer och handkraft att fixa i ordning en plats att ställa paviljongen som jag fick förra året på min födelsedag!
Slänger bara in en kommentar om att det inte ser så fasligt grönt ut här, men dessa bilder togs i förrgår och det har hänt betydligt mycket mer sedan dess! 
Ansade svartvinbärsbuskar som helt och hållet fallit i glömska och försummelse och lät endast de späda kvistarna vara så att buskarna får en chans till föryngring! Har lärt mig lite genom att plöja igenom en massa trädgårdsprogram! 😂 
Alltså jag är ändå lite imponerad över att vi som inte är några direkta hantverkare lyckades komponera ihop något som i alla fall kan hålla några år framöver! Och det har varit skönt att varva allt teoretiskt i skolan med att gå ut och göra något som nästan helt och hållet har varit fysiskt (utom möjligen lite pusslande med att få ihop brädorna)! 
 
I slutet på förra veckan åkte vi förresten för första gången på länge till vårt älskade Dammviken på en liten fågelexkursion. Tyvärr var det rätt få fåglar i farten - troligtvis eftersom det var rätt mulet och disigt - och det var mest bofinkar som trallade. Men det spelar ingen roll för vyns skull - det är alltid lika vackert där! Men nu när det börjat grönska är det nog dags att ta en tur dit igen!