lördagsmys

19:47 30 November, 2019
"Mys" har blivit ett ledord i mitt liv numera, haha. Jag drar mig till myset som en fluga till ljuset! Vi klev upp rätt tidigt (för att vara en lördag) och bakade och grejade i princip hela förmiddagen. Jag gjorde till och med risgrynsgröt från grunden för första gången någonsin! Den blev rätt bra faktiskt! Vidare gjorde jag en hel del lussekatter, lussebullar och kanelbullar. Samuel bakade muffins och fudge som vi ska ha på Pingskyrkans fikabuffé imorgon! 
Vi gick ut en sväng med katterna (eller rättare sagt tvingade ut dom en stund) och fångade dagens sista solstrålar. Trots att det är ganska kallt nu, omkring -8 till -12 °C så känns det inte alls lika kallt som när vi bodde i stan och därmed närmare kusten. Bara det är ju fantastiskt! 
 
Något senare kom Samuels morbror förbi och hjälpte oss att installera den fullstora diskmaskin som vi fick av Sandra och Fredrik när dom renoverade sitt kök (vi köpte en bänkdiskmaskin av dom tidigare hyresgästerna som vi haft tills nu) vilket känns otroligt skönt. Vi har klarat oss rätt bra på bänkdiskmaskinen men det känns så onödigt ibland att köra den eftersom den inte rymmer en hel diskning. Nu kan vi ladda upp flera dagars disk istället, eller efter en bjudningsmiddag. Ja, ni fattar. 😂 Haha, jag tenderar att överförklara ibland... 
 
Lite tentaplugg har jag också hunnit med idag! Hoppas verkligen att denna tenta går bättre än den förra vi hade. Jag klarade biologi(eller rättare sagt ekologi)-delen, men fick underkänt på hela geologi-delen. I och med att vi läser Kandidatprogrammet i biologi och geovetenskap så läser vi kurser som behandlar båda ämnena under första året, och inriktar oss sedan under år två och tre på antingen biologi eller geovetenskap. Jag är ju mest intresserad av biologi, eftersom jag vill bli biologi, och skulle väl tro att det var en av anledningarna till att det gick bättre där. Men dessutom så pluggade jag dåligt inför den första tentan och det skulle jag nog säga var den främsta anledningen till underkännandet. Men det ska också sägas att det är en hög nivå. Kanske till och med högre än jag trodde innan jag började läsa... Jag vill dock tro, och har fått många påminnelser hemifrån gällande mitt matte-avancemang, att jag kan klara det! 

Ja, det var väl mina tankar kring denna dag! Nu ska jag fortsätta läsa om jordens vädersystem och sätta mig in i paleoklimat! Ha det gott alla därute! 👋