Viktoria Ulin
landsbygdsbo och biologstudent

Startsida

Inredning

Äventyr

Hälsa

Inspiration

Vetenskap

Fotografering

Resor


“Preserve and cherish the pale blue dot,
the only home we’ve ever known”
- Carl Sagan

Landsbygdsmanifestation

Publicerat klockan 13:57 den 13 Februari, 2020
Som jag skrev igår så har vi en manifestation för Landsbygden nu på lördag kl 12.00 i centrala Örnsköldsvik! Detta av flera anledningar; vi har nedläggningshotade skolor och vårdinstanser, vi vill visa alla hur glada vi är över att bo på landsbygden och hur fantastiskt det är och vi vill även visa att vi står enade tillsammans - alla vi landsbygdsbor! Vi har en gemenskap som saknar motstycke i städerna! 
 
På kollaget nedan syns några av alla dom skyltar som gjorts för att visa vad vi tycker om att Örnsköldsviks kommun (med många andra kommuner) vill lägga ned några av de viktigaste samhällsfunktionerna vi har; skolorna! Skolorna är otroligt viktiga för en fortsatt utveckling av landsbygden, och studier visar dessutom på att "elever från små skolor klarar sig bättre i sina fortsatta studier än vad elever från stora skolor gör" (Stora vs små skolor av Åsa Morberg)!
Om du är bor i närheten och tycker att landsbygden är viktig för Sverige; kom då och manifestera med oss! Mer info här: https://www.facebook.com/events/1060718234288944/
0 kommentarer i detta inlägg
Kommentera inlägget här