Viktoria Ulin. landsbygdsbo och biologstudent

Green smoothie

Publicerat klockan 13:33 den 13 Februari, 2020
När jag har tid att äta en riktig frukost brukar jag ofta göra en smoothie och äta en god macka till. Idag blev det en banan-havre-spenat-smoothie som nog är den smoothien jag föredrar! Innehållet varierar efter vad jag har hemma. Idag hade jag i:
  • Ca 1 banan (fryst i skivor)
  • Spenat (jag hade fryst bladspenat, 4-5 kuber)
  • 2 dl vatten
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk honung
Och sen mixar man bara ihop allt tills smoothien är slät och fin! Jag brukar tina spenatkuberna lite för annars brukar det vara svårt att mixa ned dom ordentligt. Om man är modig kan man ta ett ägg (rått) i också, särskilt om man är ovo-vegetarian. Det är ett bra sätt att få i sig lite extra proteiner, och ägg är ju fantastiskt eftersom det innehåller samtliga essentiella aminosyror som vi behöver för att kunna bygga proteiner!
 
Min förhoppning är att en dag ha egna höns så att vi verkligen kan få lokalproducerade ägg. Jag tycker att det är svårt ibland att veta vad som är "bra" när man står i affären och vet hur delar av äggindustrin ser ut. Därför skulle det vara skönt (och en urgullig bonus) att ha egna höns där man själv vet hur hönorna mår - och kvalitén på äggen blir ju därefter också! 
Till smoothien stekte jag ägg och hade på rostat surdegsbröd med havssalt! 
Sen måste jag ju bara kommentera att det idag är en helt fantastisk dag! Solen skiner, det är några få minusgrader och det är så vackert. Den där nypa-sig-i-armen-känslan lever fortfarande kvar. Vi har verkligen kommit rätt, detta ställe är så underbart. 💖
Kommentera inlägget här