Viktoria Ulin
landsbygdsbo och biologstudent

Startsida

Inredning

Äventyr

Hälsa

Inspiration

Vetenskap

Fotografering

Resor


“Preserve and cherish the pale blue dot,
the only home we’ve ever known”
- Carl Sagan

Still here

Publicerat klockan 21:34 den 23 April, 2020
Hej på er!
 
Jaha, tiden går och man hinner ju knappt med att blinka så har det gått en vecka?! Nu är våren i full gång att smälta bort snön här. För en vecka sedan var hela gården och åkrarna snöfyllda, nu är det bara fläckar med snö kvar. 😍 Varje år är det en fröjd att få uppleva våren - men i år mer än någonsin. Det är så underbart att vara omgiven att landsbygdsmiljö istället för stadsmiljö. 
Jag har till och med redan börjat fundera lite över vad som ska göras här ute på gården så fort snön är borta. Trots att vi hyr har vi fått ganska fria tyglar, och jag tänkte omvandla en del av gården som förvuxit sig totalt till odling och en ny härlig plats att sitta på under ljumma sommarkvällar! Det känns härligt också att jag genom utbildningen får en massa gratiskunskap (hehe, gratis och gratis i och för sig...) på hur en bra mångfaldsmiljö ser ut. Det blir väl lite upp till bevis om jag klarar av att fixa det! Men vi ska i alla fall bland annat sätta upp lite olika holkar har jag tänkt - både till olika fåglar, insekter och fladdermöss (sistnämnda som naturliga myggbekämpare).
1 kommentarer i detta inlägg
Kommentarer:
pappa:

Kom bara ihåg det Kent Wisti sa, nämligen att man ska undvika att äta självdöda fladdermöss som sjudit länge i hönsbuljong ;-)

Svar: Haha!
Viktoria Uhlin

Kommentera inlägget här