Viktoria Ulin. landsbygdsbo och biologstudent

Det här med att plugga...

Publicerat klockan 21:54 den 26 Oktober, 2019
Alltså, det här med att plugga. Nu menar jag inte att läsa en utbildning eller en kurs utan att faktiskt ta sig tiden att sätta sig ned och gå igenom utbildningens/kursens innehåll hemma... Det är något jag aldrig har varit vidare bra på. Jag har liksom genom hela min skolgång kunnat förlita mig på hyfsat bra klassrumsinlärning och sen, ja, väldigt sällan satt mig ned hemma och pluggat - just för att jag inte har "behövt" (det går ju att diskutera). Men ju mer avancerade kurser jag har läst desto mer har jag känt att behovet av att plugga har funnits.

Stoppklossarna för mig har varit motivation och avsaknad av vettig pluggteknik, två fina faktorer som hör väl ihop. Med motivation menar jag inte att jag är omotiverad till att lära mig nytt, eller ens omotiverad till att läsa just den kursen. Snarare omotiverad som ibland ren och skär lathet, ibland hittat annat "viktigt" att göra (typ hushålls-stuff) och ibland bara frustration och trötthet efter en redan lång skoldag. Detta mixat med att inte ha någon studieteknik att tala om har liksom lett till halvtaskiga pluggtillfällen. ENDAST med andra har jag lyckats plugga på ett bra sätt - för att DOM har bidragit med SIN studieteknik (tack, tack och tack Ida för att du tvingade mig att plugga genom hela Komvuxtiden 💖). 

Men! Detta är inget buhu-inlägg! Detta är ett inlägg från en upplyst och klarsynt(are) Viktoria! En av mina kurskamrater tipsade om någonting som heter Quizlet som är en sida där man kan skapa egna glosförhör. Det finns andra liknande sidor också, typ glosor.eu (men det har säkert folk redan koll på). Och wow - my saviour! 😍 Det är kul, det är lärorikt, jag kan fastna en hel dag och yada yada yada! Woop! Jag känner hopp för min studieframtid! 
 
Så hela dagen idag har jag suttit och arbetat med totalt fem olika glosförhör inför den annalkande tentan till veckan, och i princip har jag bara tagit paus för att åka in på byn och handla och sedan för att äta. SÅ bra är det här! 
Mitt pluggkaos inför tentan, med Rasmus som grädden på moset liggandes på pappershögar! 
Update: Post-kaos. Fick ett ryck och städade upp! 

Som ett litet tillägg så har jag en egenskap jag är ganska stolt över - envishet - när jag verklighen vill något. Och vill jag verkligen fixa min skolgång, då gör jag det. Precis som jag har gjort förut! 💪

Det var dagens tanke-pepp-inlägg från mig, såhär lite drygt en månad sedan jag senast skrev!
Kommentarer:
Pappa:

Keep up the good work!

Svar: 🙏💕
Viktoria Uhlin

Kommentera inlägget här