Viktoria Ulin. landsbygdsbo och biologstudent

Lux Aurumque

Publicerat klockan 19:39 den 28 November, 2019
Här laddar vi så smått för december och advent! Jag skrev ju i ett tidigare inlägg att jag bland annat har satt upp stjärnor i fönsterna, gjort en stjärn-mobil och ställt fram adventsljusstakar. Igår tog jag även in två små granar som står i glasburkar och doftar underbart! Jag försöker mitt i all tentastress samt kamp mot region och kommun (vårdcentrals- och skolfrågorna) att bara njuta av den här mysiga tiden som nalkas. Jag känner verkligen att det hög tid att stanna upp, andas några djupa andetag och undvika stresspåslag. 
Kuriosa: Första advent i Tresjö är en speciell högtid: byn sjuder av aktiviteter! Bland annat serverar puben Trapper-Inn julgröt med skinkmacka, skolans elever har försäljning av julgodis och fikabröd, det är dans runt granen i parken ovanför Coop (med besök av tomten som kommer med godis till barnen), TIF-loppis har öppet och så är det såklart fikabuffé och juläventyr för barnen på Pingstkyrkan! 🎄⭐ Dessutom sjunger vår kör Allegretto i Gideå kyrka på adventsgudstjänst klockan 11! 

Jag har förresten självklart skapat en Spotify-lista för att komma i stämning. Adolf Fredriks Ungdomskör har imponerat mig länge. När jag som tonåring sjöng i kör åkte vi på en körresa och besökte bland annat Adolf Fredriks Musikklasser och sjöng tillsammans med dom. Molly Sandén gick på den skolan vid tiden, hon är ju ett år äldre än mig, och var möjligen en av eleverna vi fick träffa.
Och nu när vi ändå talar min gamla körkarriär så måste jag ju upplysa/påminna er om att jag ju faktiskt också varit med på en skiva med julmusik tillsammans med Barnkammarkören (skivan sålde guld och var också grammisnominerad - så pappa, nu behöver du inte skriva det! 😂). Våra sånger fanns med på skivan "Jul i Astrids värld", men som jag förstått det blev det något av en fejd mellan Astrid Lindgrens släktingar och Bonnier Amigo & Svensk Filmindustri (en tolv år gammal nyhet som jag missat helt).  
Kommentarer:
Marianne Selin:

Jag blir så glad av dina bilder, det är så ljust, tänker på bl.a vita gardinerna.Många hänger upp mörka gardiner nför julen, eller ännu värre , med tomtemotiv på.
När det är mörkt ute behöver vi ju så mycket ljus som möjligt. Du har det konstnärliga i dig!!

Svar: Vad roligt att läsa, Marianne! Jag håller med, ljuset gör mycket nu när vi knappt får några soltimmar. Vad kul att du tycker det, jag gillar ju att pyssla med hemmet och få utlopp för kreativitet på det viset! Och genom fotografering såklart (trots att jag saknar en "riktig" kamera för tillfället)!
Viktoria Uhlin

Pappa:

Minns att jag har läst om den där konflikten med Lindgrens. De är kända för att bevaka Astrids verk på ett sätt som gränsar till girighet (se länk). För övrigt visade SVT under några år ett julprogram med liknande upplägg (och nästan samma rubrik) , dvs korta klipp ur diverse Astrid-filmatiseringar länkade med snuttar av julsånger.

Svar: Ja, jag tycker mig ha läst om andra dispyter gällande Lindgrens-familjen. Det är ju svårt att säga, men uppfattningen av Astrid var inte riktigt densamma som den av hennes släktingar...
Viktoria Uhlin

Kommentera inlägget här