Viktoria Ulin. landsbygdsbo och biologstudent

Flytta till Gideälvdal

Publicerat klockan 16:39 den 27 November, 2019
För knappt en vecka sedan hade Boendegruppen för Gideälvdal (← Trehörningsjö, Långviksmon, Hemling, Björna, Flärke, Gideå samt alla mindre byar) sitt initella möte. Denna Boendegrupp består av ett gäng engagerade unga vuxna (däribland jag och Samuel m.fl.) som vill få andra, unga som gamla, att inse hur fantastiskt det är att bo på landsbygden/glesbygden, att se vilka möjligheter som finns här men kanske framförallt att på olika sätt förmedla bostäder som ligger ute till salu. Ett exempel på hur vi kan hjälpa till är att t.ex. guida intresserade runt i byarna och berätta vad som finns att göra här och dessutom kunna vara en grundkontakt när man som nyinflyttad vill ha tips och råd! 
 
Detta initativ har vi namngett "Flytta till Gideälvdal" efter gruppen "Flytta till Resele" som blivit en jättesuccé i sitt område och som hjälpt till att få många hemvändare och nyinflyttade att söka sig dit. 
Här vi, gänget som dragit igång detta projekt! Det ska också sägas att vi som är med på bilden bara är en bråkdel av alla unga som flyttat hit de senaste åren. Jag ser framemot en ljus och varm framtid här med mycket gemenskap och hoppas att fler hittar hit! 💖😍
Kommentera inlägget här