Viktoria Ulin. landsbygdsbo och biologstudent

scones

Publicerat klockan 11:02 den 4 Maj, 2019
Idag till frukost bakade jag scones med havregryn och solrosfrön. Det blev supergott! Hade nog kunnat ta ut dom någon minut tidigare ur ugnen, men annars var både smaken och konsistensen helt klart godkänd! 

Ingredienser
4 dl vetemjöl
½ dl havregryn

2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk rapsolja
2 ½ dl mjölk
2-3 msk solrosfrön (efter smak och tycke)

Pensling
Olja eller vatten

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda samman vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt. Tillsätt rapsolja och mjölk och häll det över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Rulla 6 bollar av degen/smeten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Pensla bröden med olja eller vatten

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–14 min.

Kommentera inlägget här