Viktoria Ulin
landsbygdsbo och biologstudent

Startsida

Inredning

Äventyr

Hälsa

Inspiration

Vetenskap

Fotografering

Resor


“Preserve and cherish the pale blue dot,
the only home we’ve ever known”
- Carl Sagan

scones

Publicerat klockan 11:02 den 4 Maj, 2019
Idag till frukost bakade jag scones med havregryn och solrosfrön. Det blev supergott! Hade nog kunnat ta ut dom någon minut tidigare ur ugnen, men annars var både smaken och konsistensen helt klart godkänd! 

Ingredienser
4 dl vetemjöl
½ dl havregryn

2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk rapsolja
2 ½ dl mjölk
2-3 msk solrosfrön (efter smak och tycke)

Pensling
Olja eller vatten

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda samman vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt. Tillsätt rapsolja och mjölk och häll det över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Rulla 6 bollar av degen/smeten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Pensla bröden med olja eller vatten

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–14 min.

0 kommentarer i detta inlägg
Kommentera inlägget här