Viktoria Ulin. landsbygdsbo och biologstudent

Freedom

Publicerat klockan 22:19 den 8 Maj, 2019
Det här är det absolut bästa sättet att få rensa tankarna. Har insett nu dom senaste dagarna att jag har rätt mycket på gång samtidigt - jobb, studier, en hägrande flytt, planering för jobb i Tresjö med mera... Det blir liksom ganska mycket på samma gång. Då hittar jag tillsammans med Samuel en flykt i naturen där lugnet och friheten finns. Där man kan sitta och titta på vårfloden och bara tänka på vattnets framfart och den kommande grönskan och släppa andra tankar en stund. 
För några dagar sedan såg jag på en Snap från min kära vän Sofie att det är i princip sommar nere i södra Sverige. Och här är fortfarande många av träden i knoppstadiet... Jag längtar så efter grönska och värme. Samtidigt njuter jag av den här tiden. Våren här är lika speciell varje år, och jag liksom vaknar ur min vinterdvala. 
Jag tror att det är drygt två år sedan vi hittade det här stället i Näske av en ren slump. Vi åkte egentligen bara runt på småvägar på en av våra hundratals bilturer, och hamnade här när vi såg forsen. Det är ett otroligt vackert ställe - både på våren och sommaren! 
 
Kommentarer:
Nathalie Isaksson:

Så vackra bilder! Älskar skogen, där är så fridfullt att strosa omkring. Jag bor också nere i södra delen av landet och här är våren blott en vecka eller så lång, inte mer nuförtiden. Det har blåst flera dagar och vinden är ganska kylig men precis vid uppehåll, när solen strålar, är det nära sommar.

Svar: Tack så mycket! Ja, verkligen samma här.
Ja, det är ju tyvärr "nackdelen" med att leva i varmare breddgrader. Våren är kort, men sommaren däremot blir ju desto längre. En hel del av tjusningen med våren är enligt mig att det är "beviset" för att en lång, mörk och kall vinter är över.

Tack så mycket för din kommentar! Önskar dig en fin helg!
Viktoria Uhlin

Kommentera inlägget här