Viktoria Ulin
landsbygdsbo och biologstudent

Startsida

Inredning

Äventyr

Hälsa

Inspiration

Vetenskap

Fotografering

Resor


“Preserve and cherish the pale blue dot,
the only home we’ve ever known”
- Carl Sagan

Things rarely go as planned...

Publicerat klockan 23:19 den 7 Maj, 2018
Haha, den här eftermiddagen... Jag vet knappt var jag ska börja! 🙈 
 
Jag och Samuel införskaffade i höstas en liten klotgrill, eftersom vi under måååånga av våra turer har haft problem att hitta något bra ställe med grillring. Vi tänkte då att vi skulle lösa det problemet med en liten, behändig grill som går att ta med överallt. Problem solved, liksom. Idag var i alla fall dagen D, dags för invigning! Om man gör en grej av det blir det lite extra krydda i vardagen. Inte riktigt som vi hade tänkt dock... Vi hörde av oss till Samuels syster Sandra och hennes sambo Fredrik. Vi hade förberett grillspett med kyckling, potatis, paprika, svamp och lite annat gott, och solen värmde härligt. Men ett tag innan vi skulle åka la vi märke till att det hade börjat blåsa lite grann. "Inga problem", tänkte vi. 👍
 
Färden började, och vi (eller rättare sagt jag) hade bestämt att vi skulle åka till Moliden och grilla vid en plats nere vid Moälven. Vinden hade tilltagit aningen ytterligare, men jag hade hoppet uppe eftersom den avsatta platsen för grillningen ligger ganska bra i lä. MEN. I och med de enorma snömängderna som varit denna vinter så var hela Moälven totalt översvämmad. Stigen ner till vindskyddet där vi skulle grilla fanns inte längre, där var bara vattenmassor... Det var alltså 2,5 mil i onödan. Vi bestämde oss för att testa Kanotcentralen i Själevad, men väl där så var det full storm. Bara att packa ihop och åka igen. Vid det laget hade vi åkt i drygt 1,5 timme för att leta en bra plats att grilla på. Många bra idéer yttrades, och vi snurrade runt ett bra tag till för att slutligen hamna uppe vid Hörnsjön, vid ett grillskydd i anknytning till parkeringen. Drygt 1 km från Sandra och Fredrik... Haha... Och där satt vi till sist och grillade i skuggan, men i lä i alla fall. Och omgivna av massor av hurtiga människor som brukade elljusspåret. 
Det hela blev otroligt komiskt eftersom allt vi hade tänkt oss var en mysig dag i solen med årets första "naturgrillning", men vi stötte på små hinder på vägen hela tiden... Det hela blev, inte helt oväntat, inte alls som vi hade tänkt oss. Det är väl såna här grejer man minns? Men det blev ändå lyckat när vi väl fått igång grillen. Lite motgångar med potatisspetten, men i övrigt blev det i hela taget en väldigt trevlig utflykt.
0 kommentarer i detta inlägg
Kommentera inlägget här