Viktoria Ulin
landsbygdsbo och biologstudent

Startsida

Inredning

Äventyr

Hälsa

Inspiration

Vetenskap

Fotografering

Resor


“Preserve and cherish the pale blue dot,
the only home we’ve ever known”
- Carl Sagan

Pasta á la Vittoria

Publicerat klockan 15:10 den 9 Maj, 2018
Jag är, som jag säkert nämnt tidigare, en periodmänniska. I perioder lyssnar på en viss musik, intresserar mig för något extra mycket (som exempelvis design och fotografering) och äter en viss typ av mat. Nu verkar jag ha hamnat i en period där jag äter pasta. Pasta med en god pastasås är typ det godaste jag vet just nu! Och just idag blev jag lite inspirerad av min klasskompis Ida som berättade att hon älskar pasta och brukar göra sin "Pasta á la Ida"! Plus att detta är ett bra sätt att få både matlådor och dessutom få i sig lite grönt!

I den här pastaröran har jag:
Champinjoner
Gul lök
En liten klyfta vitlök
Spenat
Basilika
Haricot verts
Plommontomater (som tillbehör)

Basen är en blandning av mjölk, grädde, crème fraiche och så även lite grillolja (👈 grillolja istället för buljong). Allting är ihopblandat tillsammans med spaghetti. Enkelt, snabbt och supergott! Rekommenderas om man inte orkar laga mat så ofta och vill ha lite matlådor. Jag tycker att det brukar vara helt okej att frysa ned såna här matlådor, men det är ju en smaksak! Är man inte vegetarian så kan man ju såklart lägga till annat också. Tidigare hade jag bland annat kyckling och bacon i såhär. Då förstekte jag det och tillsatte det sist (särskilt bacon, det blir så himla mjukt annars).
Har kört på med matte nu i några dagar för att vara i fas till Nationella Provet. Snart är det bara en kurs kvar i matte att beta av på gymnasial nivå (om jag inte väljer att läsa Matematik Specialisering, vilket jag förmodligen gör). Har suttit och kolla tillbaka på gamla ( 5-8 år gamla statusar 🙈) facebookstatusar där jag skrev om hur jobbigt matte var då. Haha, jag känner att jag har tagit upp det här ett par gånger, men jag är fortfarande så faschinerad. Jag hade såna problem i grundskolan med matten, och när jag först började med gymnasiematten tyckte jag att det verkade helt omöjligt att lösa uppgifterna. Och nu är jag här, på sluttampen av gymnasiematten. Alltså, jag säger bara såhär; med rätt inställning och tro på sig själv är det mesta möjligt. Så tro på er själva, ge inte upp och följ era drömmar och mål! 💪
0 kommentarer i detta inlägg
Kommentera inlägget här