Startsida Hälsa Äventyr Fotografering Resor Vetenskap Inredning Mode Inspiration
11:58 - 16 September, 2017

Golden Slumbers

I onsdags var vi ÄNTLIGEN och beställde vår nya säng. Det har varit ett par veckor när vi stått och kliat våra huvuden, men efter många om och men bestämde vi oss för Ekens Entré. Eken är en svensk sängtillverkare som - om jag förstod det rätt - även tillverkar Hilding-sängar. Sängarna som har Ekens egna varumärke (och logga) har så för att tillverkarna själva vill och kan stå bakom kvalitén, hållbarheten, osv osv... 
 
Från början när vi började leta säng så hade jag typ kraven "billig""ljusgrå""180x200". Det enda som höll sig kvar till slutet var "180x200", haha. 😅 Jag har förstått det som att alla dessa billiga sängar (typ från Trademax, MIO, osv osv). Det är inte värt att köpa en säng för 5-7000 när dessa går sönder efter 2 år (och det gör dom!). Jag tänker inte tipsa någon att köpa just den säng vi köpte, men köp för er egen och er plånboks skull inte en superbillig säng. Det blir dyrare i slutändan. Och läs på lite grann om sängar för att ha försprång när ni åker till butiken och tittar på dem. 
 
Huvudgaveln Brimnes från IKEA hade jag suktat efter bra länge, och när dom hade satt ner priset på den en aning slog jag till. Så inom en snar framtid får vi upp allt i sovrummet och det kommer att göra helt galet stor skillnad eftersom vi just nu sover på två gamla resårmadrasser från Jysk (typ budgetdeluxe) som står direkt på golvet. 
 
Vet inte när jag senast sov riktigt bra, men det var längesedan. Jag vaknar varje natt av att jag har ont i ryggen, ligger konstigt, att någon kroppsdel har domnat eller att jag ligger i glipan som blir mellan resårmadrasserna. Det känns nästan overkligt lyxigt att snart få sova i en säng som är bra. Och just detta, att kunna glädjas åt något som är så självklart för vissa andra, det är verkligen något jag vill bära med mig resten av livet. Trots det har vi det ändå bättre än större procenten av jordens befolkning, men det är lätt att en glömmer bort sig själv i en materialistisk och kapitalistisk värld. Allt är inte självklart. Funderar även på att införskaffa nya påslakan på IKEA framöver. Antingen Ängslilja (helgrå) eller Nyponros (grå/vit-randig). Eller båda två kanske...😍👏 Ser framemot att få sova bättre och skönare, men också efter att få göra sovrummet lite snyggare. 
Kommentera här: