Startsida Hälsa Äventyr Fotografering Resor Vetenskap Inredning Mode Inspiration
19:58 - 19 September, 2017

13 Reasons Why

I Netflix mini-serie "13 Reasons Why" får tittaren följa Clay Jensen som försöker hantera situationen efter att hans stora förälskelske, Hannah Baker, har begått självmord. Hon efterlämnar endast 13 kasettband, ett band per person som hon ur sitt perspektiv anser har en delaktighet i hennes beslut att ta sitt liv. Clay får kasettbanden hem i en låda, och lyssnar på dem ett efter ett, i väntan på att hans namn ska dyka upp. 
 
Låten ovan - The Night We Met med Lord Huron -  spelas på deras bal, när de dansar tillsammans i en av seriens många starka och känslosamma scener.  

Rekommenderar denna serie starkt, då den väcker många tankar, frågor och reaktioner. Har läst många kommentarer spridda över nätet som tycker att serien förespråkar självmord, men jag är inte riktigt av samma åsikt. Jag tycker (likt många andra) att det är bra att sånt här uppmärksammas. Unga mår sämre än någonsin, och för många är det nog svårt att hitta en balans mellan att känna att en är accepterad i samhället och samtidigt accepterad av sig själv och sina egna åsikter och preferenser. När inte skola och vuxna uppmärksammar en ungdom som utelämnas att klara av detta själv, utan att kunna hantera det, kan tyvärr självmord se ut att vara den enda vägen att slippa lidandet. Vi alla är nog medvetna om att självmord inte tar bort lidandet, utan istället flyttar lidandet vidare (till vänner och familj). Just därför är det så viktigt att ungdomar som mår dåligt får hjälp och stöd när de behöver det. 
Kommentera här: