Viktoria Ulin. landsbygdsbo och biologstudent

Autumn Favourites

Publicerat klockan 22:51 den 30 September, 2017
 
Är i stort behov av en ny vinterjacka samt nya skor. Jag har nog bestämt mig för att jackan kommer att bli den i vänstra hörnet i detta kollage, och jag tänkte nog köra på Puma-skorna och eventuellt ett eller två par till. Eller ja, jag är ju egentligen i stort behov av allt i kollaget. Men jag är ju - som tidigare nämnt - student och har inte direkt råd att storshoppa, även om jag i detta fall önskar att jag kunde. Hade VERKLIGEN behövt köpa allt på bilden (med undantag för smyckena, they're just very beautiful prop). Problemet sitter i pengarna jag har men inte kan spendera. 

Jag kan ju hitta kläder/skor/accessoarer jag behöver eller vill ha och spana in dem i månader innan jag slår till, och likaså denna gång. Önskar verkligen att jag inte behövde tänkta varje gång att "shit, jag kan inte spendera pengar på kläder, jag måste lägga undan pengarna till bla eller bla eller bla". Jag önskar att jag ibland bara kunde klicka hem den där jackan, alla fyra par skor och lite övrigt som behövs i garderoben och sedan är det inte mer med det. 

Samtidigt får jag en kraftig ambivalens kring detta fenomen. Jag fullkomligt älskar skor, väskor och kläder, men jag skulle aldrig - oavsett summa på mitt konto - kunna köpa mer än jag använder. Jag kunde haft ett sämre liv, och levt på gatan i ett fattigt U-land, men jag sitter ändå här och och har tillgång till fri sjukvård, jag har alltid mat på bordet, alltid rent vatten i kranen och jag håller mig varm. Men samtidigt har jag inte alls vidare mycket kläder, och rätt mycket av det jag har är trasigt. Jag slänger aldrig hela och fräscha kläder, utan kan (om så fallet skulle vara) skänka bort hela kläder till bättre behövande. Därför kan jag inte heller påstå att jag är väldigt materiell av mig. Det här är jobbiga och svåra känslor att brottas med och en produkt av medvetenhet och samhällslig orättvisa. Jag känner hellre dessa känslor än går runt i en bubbla och låtsas som ingenting. 

Det här blev faktiskt ett djupare och svårare inlägg än vad som var tänkt från början, men jag kan inte låta bli att fundera vidare. Min hjärna går nästan alltid vidare ett steg, och det är bara att hänga med (ibland). Har dock insett att i skolan måste jag begränsa detta lite för att hinna med och för att ha en sporstlig chans att förstå. Jag har även insett att detta gör mig till en typ av perfektionist, eftersom jag vill gå till grunden med allt typ. Visst är det kul, hur mycket man kan lära sig om sig själv genom att hela tiden analysera allt? 😅😌