Startsida Hälsa Äventyr Fotografering Resor Vetenskap Inredning Mode Inspiration
18:07 - 16 Oktober, 2017

Vegetarian pie and kitties

Testade att göra paj på vegofärs idag. I lördags gjorde jag tacofärs så jag hade över ungefär 300-400g (vägde det aldrig). Gjorde bara en pajdeg och bäddade in pajformen och hällde sedan över färsen. Sedan tog jag lite chilisås (vanlig + några droppar superstark sås) och hällde sedan över en blanding med ett ägg, 1dl creme fraiché och cirka 1,5 dl riven ost + salt och peppar. Perfekt enkel restmat, och ännu mer perfekt med matlåda på skolan imorgon.
Alltså det här med att lägga upp estetiskt snyggt är inte min grej. Jag vidhåller att jag är ett "organiserat kaos", jag har ordning och reda men på mitt sätt... 😌Det blev i alla fall supergott, vegofärsen är att rekommendera starkt. Den är dock inte vegansk, vilket jag trodde att ordet "vego" betydde, eftersom den innehåller "spår av ägg", men det är ändå lite bättre än att bidra till köttindustrin fullt ut. Med tacokryddningen känner jag inte alls vidare stor skillnad från vanlig köttfärs, men jag tycker ärligt talat att den smakar "fräschare" än köttfärs. Tänker fortsätta köra på detta, tror jag. Ska testa mig på något annat också med vegofärsen, kanske vegofärssås med spaghetti? 
Sedan myste vi lite grann, jag och kissarna. Tänkte att det var dags att motionera dem så vi lekte lite med laserpekaren också. "Lilla" damen här nedan har ju lagt på sig en hel del sedan kastreringen förra vintern. Hon är förresten hela 8 år iår, stora tjejen! När jag och Samuel träffades var hon bara en liten kattunge, busig som bara den och älskade att jaga våra fötter. Åh, tiden går så fort... 💖


0


Kommentera här: