Startsida Äventyr Fotografering Resor Vetenskap Inredning Mode Inspiration

VIKTORIAUHLIN

22:33 - 16 Oktober, 2017

Once in a blue moon...

... I feel like baking. Jag har nästan aldrig lust/tid/ork att baka, men ikväll har jag varvat matlagning med foodprepping med kemiplugg med bakning och det har ändå blivit ett ganska bra resultat. På onsdag vankas besök av syster med familj så då finns det fika att bjuda på till kaffet. 
 
Men som vanligt när timmarna börjar bli sena och nätterna blir långa så tar mamma mus och... Nej vänta det var inte det jag skulle komma till, det var ju att jag blir trött och inte längre kan koncentrera mig. Therefore I will get myself som sleep asap. Rasmus ligger redan och snarkar i Samuels fotoväska. Och Betty stirrar på mig från min musmatta precis som om hon tänker "men ge upp nu hooman, get som sleep ffs". 
 
 
18:07 - 16 Oktober, 2017

Vegetarian pie and kitties

Testade att göra paj på vegofärs idag. I lördags gjorde jag tacofärs så jag hade över ungefär 300-400g (vägde det aldrig). Gjorde bara en pajdeg och bäddade in pajformen och hällde sedan över färsen. Sedan tog jag lite chilisås (vanlig + några droppar superstark sås) och hällde sedan över en blanding med ett ägg, 1dl creme fraiché och cirka 1,5 dl riven ost + salt och peppar. Perfekt enkel restmat, och ännu mer perfekt med matlåda på skolan imorgon.
Alltså det här med att lägga upp estetiskt snyggt är inte min grej. Jag vidhåller att jag är ett "organiserat kaos", jag har ordning och reda men på mitt sätt... 😌Det blev i alla fall supergott, vegofärsen är att rekommendera starkt. Den är dock inte vegansk, vilket jag trodde att ordet "vego" betydde, eftersom den innehåller "spår av ägg", men det är ändå lite bättre än att bidra till köttindustrin fullt ut. Med tacokryddningen känner jag inte alls vidare stor skillnad från vanlig köttfärs, men jag tycker ärligt talat att den smakar "fräschare" än köttfärs. Tänker fortsätta köra på detta, tror jag. Ska testa mig på något annat också med vegofärsen, kanske vegofärssås med spaghetti? 
Sedan myste vi lite grann, jag och kissarna. Tänkte att det var dags att motionera dem så vi lekte lite med laserpekaren också. "Lilla" damen här nedan har ju lagt på sig en hel del sedan kastreringen förra vintern. Hon är förresten hela 8 år iår, stora tjejen! När jag och Samuel träffades var hon bara en liten kattunge, busig som bara den och älskade att jaga våra fötter. Åh, tiden går så fort... 💖
21:54 - 15 Oktober, 2017

Cozy heaven

Kom precis på att jag inte har bloggat sedan vi fick hem sängen (med undantag från tidigare idag). Och jag som sa att jag inte skulle blogga så mycket nu... Typiskt mig, hehe. Men kom på att jag ville visa upp nya sängen - vår nya lilla bit av himlen. Alltså det är svårt att ens försöka BÖRJA beskriva hur mycket bättre vi sover nu, utan ryggvärk och att vakna upp mitt i natten av att man ligger som en krok i glipan mellan madrasserna. Nej, nu äntligen kan vi sova gott om nätterna i vår fina Ekens (med snygga, adderade guldben som gör den typ 12 cm högre än normalt
Var lite orolig att benen inte skulle passa, men som tur var så fanns det typ en "universallösning" på både sängen och benen så de passade ihop. Och det blev så himla bra. Den är dock så hög att både jag OCH Samuel kan sitta på kanten och dingla med benen. Samuel är ju närmare 190cm medan jag med mina dryga 160cm nästan behöver stege för att komma upp, men bara nästan. 
Önskar jag hade en vidvinkel för att visa upp rummet - eller åtminstone en normalzoom - men tyvärr är min 50mm allt jag har och äger just nu i optikväg. Som jag skrivit tidigare så är det så situationen ser ut just nu, jag har inte råd att prioritera hobbies för tillfället, men jag håller alltid hoppet uppe, snart har vi det bättre. 
 
Nu ska jag hoppa i säng, dags för en ny vecka med nya möjligheter! 
Hoppas ni haft en bra vecka, allihopa. Godnatt!