Startsida Hälsa Äventyr Fotografering Resor Vetenskap Inredning Mode Inspiration
18:46 - 4 Juli, 2017

Captial of Svezia

I helgen drog jag, Samuel, Lillian och Fredrik ned till Stockholm för att hänga med och hämta upp Sandra som har gått Makeuputbildning där nere, hos Makeupstudion och som med högsta betyg tog examen i fredags! Duktiga, fantastiska svägerska! You will go far! Vi turistade runt i Stockholm, och började med Naturhistoriska på lördagen (jag och Samuel åkte ned så sent på fredagen så vi hann i princip bara komma till hotellet och sedan var det dags att sova, så vi gjorde allt under lördagen och halva söndagen).
Efter Naturhistoriska åkte vi till Skansen, där vi käkade - eller snarare tryckte i oss - lunch. Det var så extremt mycket fåglar (måsar och änder, kråkan på bilden ovan var oskyldig) så det gick knappt att hålla mat i båda händerna. Höll man inte koll på den ena handen riskerade man att få maten stulen!
När vi tröttnat på att vara på Skansen begav vi oss ned mot själva centrum och Gamla stan. Vi promenerade förbi Kungsträdgården och Operakällaren.
Med Riksdagshuset i sikte började vi närma oss Gamla stan. Vilken otroligt häftig och vacker byggnad!
Det kungliga slottet med högvakten i marsch. 
Trånga gränder inne i Gamla stan. 
Så himla häftigt, och vilka historiska hus. 
En klassisk vy över Söder. 
På söndagen begav vi oss ut till Drottningholm, alltså det slott där kungafamiljen (åtminstone kungen och drottningen) bor. Det var också otroligt häftigt att se gamla byggnader fulla av historia, arkitektur och konstverk. 
Någon (ingen nämnd) i vår grupp bestämde sig för att vara rebellisk. H*n tillsammans med en stor, guidad grupp med (gissningsvis) japaner. 
Ett otroligt vackert bibliotek. 
Drottningholms Slott, sett från *trädgården (*labyrinten/skogen/ängarna/sjöarna). Återigen helt makalöst. 
På Drottningholm fanns massvis med vackra små dammar med svanar, änder och andra vackra vattenfåglar. 
På väg hem på söndagen åkte jag och Samuel ut till Arlanda för att Samuel skulle få se platsen men också för tagga för vår kommande utlandsresa. Jag berättar mer senare när det börjar bli mer aktuellt. Alltså jag är barnsligt tokig i flygplan, men det har nog att göra med att jag är lika barnsligt förtjust i att resa, och ja, jag antar att resten talar för sig själv. 

Igår - måndag - jobbade jag och när jag kom hem var jag helt slutkörd. Jobbat en hel vecka + kört på en hel helg resulterade i att jag drog ned persiennerna, satte mig i soffan med mitt stora dubbelsängstäcke och tittade på den fyra timmar långa filmen "Dansar med Vargar" från 1990 med Kevin Costner i huvudrollen. Helt klart sevärd, om man är beredd på att den är lång och inte har ett lyckligt slut (hint: den handlar om de nordamerikanska Sioux-indianderna). Det blev helt enkelt BARA chill igårkväll.
Kommentera här: