Startsida Hälsa Äventyr Fotografering Resor Vetenskap Inredning Mode Inspiration
21:57 - 17 Augusti, 2017

So good to be back

Har nu äntligen kommit igång med alla kurserna! Idag hade vi första biologilektionen, det ämne jag längtat efter absolut mest. Vi började denna dag med en film om två olika (men ändå lika) ekosystem i Nordamerika. Otroligt intressant film. Längtar efter att komma igång med att arbeta med och studera ekologi nu.
Det känns både häftigt och samtidigt skrämmande att läsa naturvetenskapligt basår. Häftigt eftersom detta är början på det jag drömmer om att arbeta med, men läskigt eftersom jag har vissa svårigheter med matten och fysiken då jag (tyvärr) intalar mig själv att jag inte kan. Jag försöker verkligen motverka dessa tankar, och bevisar ändå för mig själv gång på gång att jag visst förstår, men att det tar tid. Det är inte lätta ämnen, det är ju hela vetenskaper (!), men jag inser ändå att (logiskt nog) så ju mer jag tränar desto mer förstår jag. Samtidigt så har jag också insett att ju mer jag förstår, desto mer vet jag att jag inte vet. Quoting our good man, Sokrates: "Det enda jag vet är att jag ingenting vet". Jag har verkligen börjat förstå innebörden av det.
Jag överraskade mig själv även på kemin idag genom att relativt snabbt förstå mig på det periodiska systemet och hur atomernas uppbyggnad ser ut, och att jag faktiskt förstod vad ett ämnes isotop är. Nöjd och glad var jag över mitt nyvunna självförtroende... Ända tills min kemilärare berättade att det periodiska systemet "bara" visar upp en modell av medelvärdet på de mest vanliga varianterna av just dessa grundämnen. *puh* Science is cool and all, but it's also a fucking mess (in my head). 
Jag vet att jag mest av allt borde fokusera, slappna av (läs: inte stressa upp mig) och bara köra på, precis som jag vet att jag kan... Men ibland händer det ändå att jag blir lite lätt neurotisk. 🙈 Jag kanske är svår att hantera för andra, men föreställ er då hur jag är för mig själv! 
Kommentera här: