Startsida Hälsa Äventyr Fotografering Resor Vetenskap Inredning Mode Inspiration
23:39 - 28 September, 2016

Ocean Vibes

Fortsätter på det där lyxiga, eleganta och klassiska temat med mörk/marinblått. Det sistnämnda passar bra ihop med mina drömmar och min stora passion. Vad jag vill syssla med när jag är klar med "gymnasiet" är det ganska många som vet redan vid det här laget, men för de som inte vet och som är nyfikna så tänkte jag läsa till marinbiolog efter åren på Komvux. Jag vet inte ens hur jag kom på att det var det jag ville bli (jag har visserligen alltid varit intresserad av havet och det som finns under ytan), men sedan jag gjorde det har jag varit bombsäker på att detta är min väg att vandra. 

Detta var dock inte menat att bli en hel Ernst-utläggning, utan tanken var ju faktiskt att visa en blandning mellan inredning och marinbiologi, två saker jag verkligen brinner för och hur man kan kombinera dessa två.

Guldramar Desenio
50x70cm 249:-/st
Guldramar Desenio 30x40cm 139:-/st
 
Poster "Ocean" 50x70cm 229:-
Poster "Blue Deep" 50x70cm 299:-
Poster "Ocean Foam" 50x70cm 229:-

Poster "Brush Stroke" 30x40cm 129:-
Poster "Cotton Plant Blue" 30x40cm 99:-

Samtliga posters från Desenio.se

Poster "Hump Breach" Ej till salu

Gardiner "Werna" 349:-/st IKEA.se
Växt "Guldpalm/Arekapalm" 299:-  IKEA.se 
Kruka "Joel" 299:- Plantagen.se
21:51 - 28 September, 2016

Classy & Elegant @ H&M Home

H&M Home har så himla fina grejer. Älskar att dom utvecklar gulddetaljerna och kommer med nya roliga och otroliga snygga designer. Har börjat bli lite förtjust i den mörkblå nyansen också... Tillsammans med grått, vitt och svart bryter den av med en lugn känsla i hemmet.Och hur elegant är inte marinblått? Särskilt till guld.   
14:38 - 21 September, 2016

Studies

Lite hemstudier idag innan jobbet, kombinerat med en sen frukost/brunch/lunch. Tycker att det är svårt att komma till ro hemma och studera, jag föredrar att sitta på skolan i vårt "lilla rum" där vi är några få som sitter för lite mer lugn och ro och för att få mer kontakt med läraren. Det är så himla skönt, och det är verkligen guld värt att möjligheten finns. Jag är otroligt glad över att Komvux har bytt till nya fräscha lokaler nere i centrum istället för lite avsides i en gammal byggnad alldeles bredvid ett gymnasium och ett dagis. Det blir en helt annan känsla i Arken-lokalerna där Komvux numera finns.
Måste bara skriva av mig lite. Jag såg en film igårkväll/inatt som var så otroligt sorglig, och jag kan inte släppa den. Den heter "Livet efter dig" eller som i den engelska originaltiteln "Me Before You". I huvudrollerna ser vi två bekanta ansikten: Emilia Clarke som i denna film spelar "Louisa Clark"  (och som bland annat är känd för sin roll som Daenerys Targaryen i Game of Thrones) och Sam Claflin spelar den numera gravt funktionshindrade "William Traynor" (honom har vi tidigare sett i Hunger Games som Finnick Odair).

Historien handlar om Lou (Louisa) som behöver ett nytt jobb efter att ha blivit uppsagd som servitris på ett lokalt café. Hon matchas som hjälpreda åt Will, en affärsman van vid lyx och flärd som blev förlamad från bröstkorgen och ned efter en trafikolycka. Han är dömd till ett liv i sin permobil, utan att någonsin kunna uppleva allt det han gjort tidigare i sitt liv, och blir därmed djupt deprimerad. Lou är en "helt vanlig tjej" från en bullrig arbetsklassfamilj och är även familjens försörjare. De två kompar inte vidare bra från början, men detta till trots byggs en relation sakta men säkert upp - karaktärerna emellan. Han som har levt ett liv fyllt av äventyr, resor, lyx och snygga tjejer försöker lära Hon - som knappt ens varit utanför sin hemstad - att ta vara på sitt liv och göra det mesta av det. I en turbulent röra av händelser blir de två kära, men det är en kärlek dömd att misslyckas på grund av det som kunnat vara och det som inte är. 

Rekommenderar denna film starkt. Den är ganska kontroversiell på en del sätt. En del kanske på grund av avslutningen. En del kanske på grund av att det på ett sätt kan verka som ännu en film i mängnden där "svaga kvinnor styrs av starka män". Eller så kanske det helt enkelt är en av de sorgligaste kärlekshistorierna. Se filmen eller läs boken eller båda - och avgör själva!

Jag kan säga så mycket som att när filmen var slut var även jag helt slut. Var helt förstörd och satt med tårarna rinnandes nedför kinderna... En mycket tuff film att se, och verkligen inte bara en klassisk kärlekshistoria.