Viktoria Ulin. landsbygdsbo och biologstudent

Black as this Friday

Publicerat klockan 13:32 den 25 November, 2016
Jag är inte alls förtjust i kommersiella "högtider". Speciella dagar eller veckor på året där allt går ut på att företag ska tjäna ÄNNU mer pengar och sälja ännu fler produkter, och att deras konsumenter blint ska köpa i desperation som robotar. Black Friday, enligt Wikipedia är en högtid som uppstått efter att det blivit väldigt långa bilköer med folk som åker till voch från varandra runt Thanksgiving. Alltså bara här förstår man hur stört det är. Folk åker till varandra och för att umgås, och det utnyttjas till max. 

Känner att jag måste påpeka detta eftersom jag trots min avsky mot sånt här var på stan idag (för första gången på lääänge) och skulle köpa ett par skor. Vi ska nämligen på julfest med jobbet ikväll och jag kände att jag ville piffa till mig själv lite extra. Detta är det enda par "finskor" jag har som går att använda på höst/vinter/våren, det andra paret har peptoe så... Jag älskar skor, men jag tycker inte om att mänskligheten överkonsumerar så extremt mycket. Mat, grejer, plast, drivmedel, tobak, alkohol (mer kan läggas till på en alldeles för lång lista). Jag är inte perfekt själv, och jag vet att det finns mycket kvar att ändra på. Men jag är medveten om situationen, och det händer något varje månad, ett steg i taget. 

Black Friday, inte för att det är försäljningsdag när saker är på "REA" utan Black Friday för att det är en mörk dag i mänsklighetens historia. Fortsätter vi såhär kommer vi att gå under på grund av skräp vi inte behöver för pengar som inte existerar.