Startsida Hälsa Äventyr Fotografering Resor Vetenskap Inredning Mode Inspiration
20:42 - 31 Januari, 2016

Bakpotatis

Jag, Sofie & Verre gjorde bakpotatis och vitlöksbröd till middag idag. Så. Jäkla. Gott!!
Nu ligger vi och jäser i soffan med varsin kaffekopp!
19:59 - 30 Januari, 2016

Kon-Tiki

Jag hade tyvärr fel, Hunger Games (alltså Mockingjay Pt.2) har INTE kommit ut i bra kvalla än så jag får vänta ännu lite längre... Blev som lite ledsen när jag insåg det, hade ju laddat upp för soffmys och film hela dagen, så jag fick leta en annan film. Helt otippat blev det en film om den norska äventyraren, marinbiologen och författaren Thor Heyerdahls resa från Peru till Raroia i Polynesien 1947, ett experiment han gjorde för att bevisa att de Polynesiska öarna KAN ha befolkats av Sydamerikaner och inte (bara) av Sydostasiater (nu snackar vi ~1500 år sedan). Det har dock bevisats med DNA i modern tid att det förmodligen bara är asiatiska gener i befolkningen i Polynesien.
Filmen var faktiskt otroligt bra gjord. Det var alltså en film från Nordisk Film, med fem norrmän och en svensk. Lite mer rolig fakta är att filmen faktiskt är inspelad på de platser som utspelas i filmen, alltså Norge, USA, Peru & Polynesien (och självklart är de på Stilla Havet). En otroligt mäktig del i filmen är när en valhaj simmar under flotten. Vilka fantastiska djur!! Alltså det finns ingen del av denna jord som lockar mig så, som det otroliga, vidsträckta havet som täcker en tredjdel av jordens yta. 
15:46 - 30 Januari, 2016

Smoothie

Har inte gjort en smoothie sedan jag flyttade hemifrån, och jag blev bara så himla tvärsugen på att göra en så drog på Lidl och inhandlade blåbär, hallon & glass! Ska se på senaste Hunger Games, har väntat länge på att den ska komma ut i bra kvalité. Wiho, ha en bra lördag alla!