Startsida Hälsa Äventyr Fotografering Resor Vetenskap Inredning Mode Inspiration
23:41 - 20 December, 2016

(Mathematics & Coffe)-Night

Slutspurten närmar sig. Har gjort ett halvt prov idag, och som vanligt så kommer man på efterråt att "åh varför tänkte jag inte så?!" eller "hur sjutton skulle jag kunna lösa den uppgiften?", men allt som allt så tror jag att det gick hyffsat bra med tanke på att jag inte kunnat lägga så mycket tid som jag velat på matten. Snart är allt detta dock slut och jag längtar efter en vår med 100% fokus på studier. Våren för med sig längre dagar, sol och till sist sommaren... ♥

Nu är det dags för mig att nanna kudden och ladda för några dubbeldagar (skola + jobb)!
05:12 - 18 December, 2016

Simple - Stylish - Warm

Haha, börjar bli många kollage nu. Men det finns mycket fint att titta på, och det är ju helt okej. En kanske kan tipsa andra som söker fina kläder eller något annat. Detta kollage är i alla fall kläder från BonaparteShop.se och guld och diamantörhängen från Guldfynd.se! Snygga och enkla plagg i allt från storlekarna 36 till 52, alltså något för (nästanalla storlekar. Stilrent och snyggt och lite varmare plagg för (bland annat) oss nordbor. Jag har personligen lite svårt för stickade plagg för jag ogillar starkt när det klias och har sig, men det är fint och framförallt värmande och det finns ju faktiskt stickat som inte sticks. 

Viktigt att tänka för tidlösa plagg är enkelt, passar med det mesta och neutralt. Svart är alltid en bra bas enligt mig. Typ svarta byxor, en svart topp, en svart klänning osv osv. Men för "färgklicken" så tycker jag bäst om neutrala och jordnära färger. Jag är inte någon vidare färgglad person. Jag tror att det mest färgglada plagg jag äger är en kornblå klänning, annars kör jag helst på svart, vitt, grått, vinrött, olivgrönt & marinblått.

Jag har dock inte någon fantastisk garderob att skryta med, varken bokstavligt eller bildligt. ETT skåp med ett gäng halvdana plagg intryckta. En halvtrasig kappa, vardagsskor, finskor och kängor. Men drömma kan en alltid göra. Drömmen om en Walk-in-Closet med tillräckligt med fina och bra kläder för att en ska vara nöjd. 

Nä, nu tror jag att jag får chilla lite med mode-inläggen här. Ska bryta av med något annat imorgon (d.vs senare idag). Det är bara skönt att skriva lite. Ibland behöver en skriva av sig lite bara för att lätta på trycket, oavsett om det är om ens innersta tankar eller om ytliga inlägg om kläder en suktar efter. Just nu är det väldigt mycket som pågår runtomkring mig, och jag har lite svårt att släppa lös tankarna. Kanske är det just därför jag fokuserar på ytligheter, för det är lite lättare att smälta för tillfället.
03:16 - 18 December, 2016

Daniel Wellington

Alltså DW's armbandsklockor är så otroligt snygga och stilrena. Är så sugen på att ha en av varje, men det är kanske lite onödigt. För att vara med stilren och stilsäker så skulle jag nog köra på svart eller brunt läderband. De andra känns mer som en tillfällig trend och för hållbart mode tycker jag att stil går före trend alla gånger. Men självklart är billiga accessoarer en fördel för att kunna hålla sig lite "uppdaterad", men samtidigt behöver inte den här världen mer överkonsumption. Men kan en köpa några få stilsäkra prylar/klädesplagg som håller i åratal så är det mer värt för både plånbok OCH för vår kära jord. Även om det kanske är uttjatat så har vi en jord och bara en. 

Jag själv är rätt duktig på att tänka kvantitet för kvalité, och jag känner verkligen att jag måste ändra på mig. Alltid tänka kvantitet och miljö FÖRST. Men det kvalité kostar och är en dålig på att spara och inte direkt har något ekonmiskt överflöd kan det vara svårt. Jag vet att det sitter i skallen alltihopa. Spara pengar, köp kvalité, slösa inte på onödigt skit. Det är då både plånbok och miljö trivs bäst.
Vad är era bästa spartips? Vad ska jag tänka på för att kunna bli en bättre privatekonom?