Startsida Hälsa Äventyr Fotografering Resor Vetenskap Inredning Mode Inspiration
23:46 - 31 Augusti, 2016

Coping with life

Jag har hamnat i en gråzon... Typ, en ganska låg period. Jag har "börjat" plugga matte, men har inte kommit igång, för sedan en vecka tillbaka ungefär så är jag förkyld. Vill tillfriskna så jag återfår någon typ av ork och samtidigt måste jag försöka motivera mig själv till att tänka positivt och att forstätta vara stark, för det sitter inte bara i hostan & snoret liksom.
 
Det är alltid svårare att hantera de tråkiga sidorna av livet. Typ som när man känner att ingenting (<--- väldigt bildligt, okej?!) tycks leda någonvart eller att det bara är lite extra grått utan någon speciell anledning - d.v.s att det inte har HÄNT något livsomvälvande. Äsch, jag tror att mycket beror på att jag har jobbat mycket och sen hann jag väl antaglingen inte varva ned riktigt innan förkylningen slog till, eller ja, kroppsligt kanske jag varvade ned, men min hjärna går på högvarv om vartannat... Kroppen däremot.. HAHA... 
 
Önskar jag hade något nytt och trevligt att lägga upp, men det är samma gnäll som vanligt, haha! Men jag kände ändå att NÅGONTING måste jag skriva, för jag är trots allt inne på bloggen varje dag och uppdaterar, som om jag tror att den helt själv magiskt har kommit med något nytt & fräscht. Men det är bara samma gamla inlägg, och jag sitter här med samma brist på motivation. VARFÖR är det så svårt att motivera sig själv ibland? Vad sitter det i egentligen? 
 
Jag vill verkligen försöka hålla bloggen vid liv, för när jag tittar tillbaka på gamla inlägg så förstår jag verkligen hur värdefullt det är att ha egentligen. En blogg, en öppen dagbok som finns här på internet och går att läsa om 10-20-ja kanske om 70 år! Tänk, när jag är 93 år gammal och sitter och fnissar åt ungdomens bus & skoj. Vad fint ändå på något vis. Ändå så slackar jag efter hela tiden och tappar tråden. Vem bryr sig om jag lägger upp vad jag åt till frukost, 4 dagar på raken? Inte jag just nu, kanske inte någon annan heller, men kanske Viktoria i framtiden? Hur ska jag kunna veta om jag inte lägger upp något? Det blir dock inte frukost nu, för det börjar bli sängdags snart. Ska lägga mig i soffan med täcken + kuddar + katter och glo på någon film. Samuel har åkt en sväng upp till skogarna så nu dansar katterna på bordet och Råttan (ak.a jag) inser hur dålig jag är på använda ordspråk till min humoristiska fördel... 
 
Godnatt 
 
(Fick bli ett kollage från instagram, nio bilder från de senaste 10-15 dagarna)
02:42 - 15 Augusti, 2016

Cozy Corner

Här gillar vi att slappa, våran lilla familj. Mitt hörn är längst in där, vid kuddarna och min fina lampa! Rasmus brukar ligga bredvid mig, Samuel sitter i hörnet och Betty sträcker ut sig på schäslongen. Det är en perfekt myshörna. 
Så... Dags att gå och lägga sig kanske? Tagga sista passet innan jag får MIN helg! Simma lugnt tills vidare!
15:16 - 14 Augusti, 2016

Höstkänslor

Sitter här hemma en lugn söndag och har höstkänslor. Klev upp för drygt 40 minuter sedan och har sovit såå otroligt gott inatt/idag, sedan jag gick och la mig. Jobbade till strax efter 03 inatt och åkte ut en liten sväng med Samuel bara för att varva ned lite... Har bara två pass kvar på den värsta jobbperioden för iår (!) och längtar efter tisdag, onsdag och torsdag som är tre hela lediga dagar då jag kan passa på att andas ut, vila upp mig och få passa på att mysa med Samuel och åka ut på utflykter och även kunna ha tid att träffa vänner. 
Älskar min fina burk med citronmeliss och basilika som jag fick av sofie. I terracottakrukan har jag en basilika-planta som har överlevt mot alla odds. Oftast tycker jag att sådana krukor som man köper i mataffärerna oftast bara håller ett tag och sedan dör, men den här är en riktig kämpe. Köpte den i kanske april (?) eller möjligt ännu tidigare. Har fått plantera om den flera gånger och den frodas som bara den!
Lite fina amplar har jag också i fönstret. En jättevackert knuten macraméampel med en växt som också har överlevt länge, och två mindre med den simplaste varianten av macraméknytning. 
Börjar (eftermid)dagen med min egna supergröt och ett smarrigt chaite! Har ätit väääldigt dåligt under sommaren, mycket skräp och skit, men nu när jag snart slutar jobba och börjar plugga på heltid vill jag börja få in nya vanor. Bättre mat, mer motion och mer sömn!Får ju en helt annan dygnsrytm i och med studietiderna och jag slipper "skifttiderna" som påverkar kroppen och sinnet en hel del. Det känns skönt. Även om jag på många sätt älskar mitt jobb - kollegorna, friheten att få vara ledig under veckodagar, utmaningarna och mer - så känns det skönt att få komma vidare i livet, närmare mitt mål! Och tänk att få vara ledig en helg!(!!!!)
Åker snart på jobbet igen, men tills dess ska jag andas ut, andas in, andas ut, andas in. Ingen stress, bara lugn och ro!