Startsida Hälsa Äventyr Fotografering Resor Vetenskap Inredning Mode Inspiration
14:21 - 22 Oktober, 2015

Äppelkaka i panna

Ville testa något annorlunda så jag gjorde en äppelkaka i stekpanna idag. Inget tillsatt socker alls, inga mejeriprodukter, LCHF-vänligt, yadayadayada.. Men jag ville bara testa om jag kunde hitta på ett eget recept, och det blev faktiskt riktigt gott! Jag ringlade lite honung över, men det är självklart inte något måste!

Gör såhär:
 
  • Blanda ihop ingredienserna
  • Lägg i en klick smör i en stekpanna och låt det fräsa upp
  • Stek på låg värme tills hela kakan har fått färg och inte är kladdig. Vändningen kan vara lite svår, ett alternativ är att dela på kakan innan den vänds.
  • När kakan är fått fin färg på båda sidor, lägg den på en skärbräda (helst av trä eller sten, tänk på att kakan är varm. Det är inte ultimat att lägga varm mat på plastskärbrädor).
  • Skär upp kakan i "tårtbitar"!
  • Klar!
 
Drack en god kopp chai till!
Kommentera här: