Startsida Hälsa Äventyr Fotografering Resor Vetenskap Inredning Mode Inspiration
00:18 - 26 Oktober, 2015

Watch your step

Har äntligen fått tag på en stege, genom en kollega! Och med patina utan dess like! Den är cool, men rätt så rutten. Vet inte om den går att rädda, men jag gillar ändå på något vis hur den är.
14:21 - 22 Oktober, 2015

Äppelkaka i panna

Ville testa något annorlunda så jag gjorde en äppelkaka i stekpanna idag. Inget tillsatt socker alls, inga mejeriprodukter, LCHF-vänligt, yadayadayada.. Men jag ville bara testa om jag kunde hitta på ett eget recept, och det blev faktiskt riktigt gott! Jag ringlade lite honung över, men det är självklart inte något måste!

Gör såhär:
 
  • Blanda ihop ingredienserna
  • Lägg i en klick smör i en stekpanna och låt det fräsa upp
  • Stek på låg värme tills hela kakan har fått färg och inte är kladdig. Vändningen kan vara lite svår, ett alternativ är att dela på kakan innan den vänds.
  • När kakan är fått fin färg på båda sidor, lägg den på en skärbräda (helst av trä eller sten, tänk på att kakan är varm. Det är inte ultimat att lägga varm mat på plastskärbrädor).
  • Skär upp kakan i "tårtbitar"!
  • Klar!
 
Drack en god kopp chai till!
00:58 - 20 Oktober, 2015

Sovrumsidé

Hade tänkt att komma med ett inlägg som inte bestod av "iWants" igen, men jag måste dela med mig av min nya idé för sovrummet! Det är prylar (och såklart bilder) från Ellos, IKEA och Ö&B! Har fastnat totalt för en himmelsäng från Ellos, och jag skulle vilja uppdatera ALLT i sängen (täcken, kuddar, madrasser, lakan, påslakan, örngott och överkast)!
Himmelsängen är 180x200 och det tycker jag känns skönt! Vi har nu två stycken 80x200's resårmadrasser på medar så det skulle verkligen kännas som ett behövligt upplyft att få byta bort allt gammalt och köpa nytt!
 
Är dock lite osäker på om äppellådorna från Ö&B finns kvar, för på hemsidan verkar dom inte finnas, men det går ju oftast att få tag på såna lådor lite här och var. Tanken är att göra nattduksbord, där vi staplar två liggande äppellådor på varandra. Då får vi blandat en känsla av nytt och gammalt!
 
Är heller inte helt hundra på om ribbotten följer med till himmelsängen, men det tänkte jag kolla med Ellos!

Slutpriset för allt (ett helt nytt sovrum) är: ElvatusenEtthundraNittioTreSvenskaKronor / 11193:-
 
Möjligen lite billigare då om ribbottnarna följer med!
 
 
And to ease your worries, Sandra, så är madrasser som du kanske vet mjuka, därför bör en madrass kunna böjas och bändas en del, även om det är en resårmadrass! ;-)